Hands-on with MiniOne® Systems Workshops at NSTA 2018 Conference

Thursday, March 15, 08:00am - 06:00pm (EDT)

Attend one of MiniOne’s 7 hands-on workshops at NSTA 2018 and learn how you can bring affordable, engaging biotech labs to your students. From DNA fingerprinting to genetics and restriction digestion, enjoy a variety of activities geared towards making biotech accessible to students in middle school, high school, AP classes, and college.

Who is Baby Whale’s Father? DNA Fingerprinting Solves the Mystery!
8:00 AM – 9:00 AM (60 minutes)

Foodborne Outbreak Investigation Using Gel Electrophoresis
9:15 AM – 10:45 AM (90 minutes)

New Hands-on Clear and Reliable Way to Teach Restriction Digest Labs
11:00 AM – 12:15 PM (75 minutes)

Affordable Hands-on PCR Lab in One Class Period is for Real
12:30 – 1:45 PM (75 minutes)

Personalized Genetics: Isolate and Amplify Your Own PTC Taste Gene
2:00 PM – 3:00 PM (60 minutes)

Determine the Genotype for PTC Taster and Non-Taster By Electrophoresis
3:30 – 4:30 PM (60 minutes)

DNA Forensics Solves the Murder Mystery of Dr. Ward
5:00 PM – 6:00 PM (60 minutes)

Visit our website for more information: https://theminione.com/2018-nsta/

Add to Calendar 3/15/2018 8:00AM 3/15/2018 6:00PM America/New_York Hands-on with MiniOne® Systems Workshops at NSTA 2018 Conference Attend one of MiniOne’s 7 hands-on workshops at NSTA 2018 and learn how you can bring affordable, engaging biotech labs to your students. From DNA fingerprinting to genetics and restriction digestion, enjoy a variety of activities geared towards making biotech accessible to students in middle school, high school, AP classes, and college.

Who is Baby Whale’s Father? DNA Fingerprinting Solves the Mystery!
8:00 AM – 9:00 AM (60 minutes)

Foodborne Outbreak Investigation Using Gel Electrophoresis
9:15 AM – 10:45 AM (90 minutes)

New Hands-on Clear and Reliable Way to Teach Restriction Digest Labs
11:00 AM – 12:15 PM (75 minutes)

Affordable Hands-on PCR Lab in One Class Period is for Real
12:30 – 1:45 PM (75 minutes)

Personalized Genetics: Isolate and Amplify Your Own PTC Taste Gene
2:00 PM – 3:00 PM (60 minutes)

Determine the Genotype for PTC Taster and Non-Taster By Electrophoresis
3:30 – 4:30 PM (60 minutes)

DNA Forensics Solves the Murder Mystery of Dr. Ward
5:00 PM – 6:00 PM (60 minutes)

Visit our website for more information: https://theminione.com/2018-nsta/
Georgia World Congress Center, Booth 1136 false MM/DD/YYYY 0 axPSmeNiOzDtjJqegmPA39632

Thursday, March 15, 08:00am - 06:00pm (EDT)

Georgia World Congress Center, Booth 1136